Derde graad A – 5 en 6 Printmedia Duaal (PRD)

Derde graad A – 5 en 6 Printmedia Duaal (PRD)

Mag je naar het vijfde jaar, maar zie je voltijds onderwijs niet meer zitten? Ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Dan is duaal leren iets voor jou: je leert op school én op de werkvloer.

Ben je arbeidsrijp en kan je zelfstandig en probleemoplossend werken? Dan is deze opleiding écht iets voor jou. Bovendien ontwikkel je competenties die jou later goed van pas zullen komen in de zoektocht naar een job. In de derde graad bieden wij de richting “Printmedia Duaal” aan.

In de opleiding printmedia duaal leert men het opvolgen en analyseren van productiegegevens, het instellen, omstellen, bedienen en opvolgen van de productie aan de druk- en afwerkingsmachine, het uitvoeren van kwaliteitscontroles op geregelde tijdstippen, het uitvoeren van het basisonderhoud en het nemen van maatregelen in geval van storingen en afwijkingen, steeds in navolging van kwaliteitsprocedures, hygiëne , milieu-, veiligheids- en productievoorschriften (kwaliteit, kosten, termijn, …) teneinde grondstoffen aan de machine(straat) en/of -lijn te bewerken tot (half)afgewerkte producten.

Waarom duaal?

Indien u meer algemene informatie over duaal leren wenst, kan u deze hier terugvinden.

Hoe? Wat?

De school wijst je een trajectbegeleider toe. Samen met de mentor op het bedrijf ziet hij er nauwlettend op toe dat je een goede begeleiding krijgt bij het behalen van de leerdoelen. Je zal die grotendeels op de werkvloer behalen, waar je drie dagen per week werkt en leert met je mentor en collega’s. De overige twee dagen kom je naar school voor een sectorspecifiek vak en enkele algemene vakken.

Daarna?

Na het zesde jaar ben je klaar voor de arbeidsmarkt of kan je nog een zevende jaar volgen en je diploma secundair onderwijs behalen.

rooster
foto foto