header

Secundair onderwijs met toekomstperspectief

De juiste school kiezen voor je secundair onderwijs? Een belangrijke beslissing, want je middelbare schooltijd vormt dé basis voor je verdere toekomst. Of je nu kiest voor verdere studies of een succesvolle beroepscarrière. Gelukkig heb je bij het Sint-Cordula-instituut in Schoten een uitgebreid studieaanbod waar je alle kanten mee uitkan. En dat is lang niet de enige troef van deze middelbare school...

Veel opties zonder keuzestress

Ook al weet je nu nog niet hoe jouw toekomst er precies uitziet, in het Sint-Cordula-instituut heb je tijd, ruimte en opties om je persoonlijke talenten, interesses en karakter te ontdekken voor je een definitieve studiekeuze maakt. Met een brede algemene vorming in de eerste graad, een ruime waaier aan keuzevakken in het 2de jaar en specifiekere studierichtingen en finaliteiten in de 2de en 3de graad, blijft alles mogelijk!

  • 1ste graad met A-stroom en B-stroom
  • Keuzevakken in het 2de jaar
  • D, DA en A finaliteiten / ASO, TSO en BSO in de 2de en 3de graad
  • ICT-gericht secundair onderwijs
  • leerlingenbegeleiding op maat
  • internationale reizen en events
  • open en duidelijke communicatie

Een hechte community

Een aangenaam studieklimaat creëren waar elke leerling zich gerespecteerd, geborgen en thuis voelt, dat is en blijft onze topprioriteit.

wolk

Teambuilding, klasactiviteiten, peter/meter matching, leerlingenbegeleiding op academisch én op persoonlijk vlak... Met talloze initiatieven stimuleren we sociale interactie. Zo stap je na je secundair onderwijs met een hele hoop kennis, vaardigheden én vriendschapsbanden de wijde wereld in.

Ook leerkrachten én ouders zijn actief bij je leerprestaties en onze schoolactiviteiten betrokken. Met een aparte Smartschool toegang volgen ouders zowel de academische prestaties van hun oogappel(s) als niet-te-missen events tijdens en na de schooluren. Daarvoor volstaan een Internetverbinding en een persoonlijk wachtwoord.

Digitale school

Digitale vaardigheden zijn onmisbaar in je toekomstige carrière. Daarom integreren we digitale leertechnieken in je dagelijkse schoolroutine. Hoe je digitale tools efficiënt gebruikt, kritisch omgaat met informatie en hoe je digitale leertechnieken inzet bij leren leren? Het komt allemaal aan bod, zowel voor lessen binnen de schoolmuren als bij afstandsonderwijs.

Wist je trouwens dat we er ook voor zorgen dat elke leerling toegang heeft tot een eigen laptop?

ditaal

Leerlingenbegeleiding op maat

Onze leerlingenbegeleiders staan klaar om je te ondersteunen op educatief en op mentaal vlak. Je kan hen discreet om raad vragen over je schoolprestaties, studieplanning of leerproblemen. Of wil je gewoon even je hart luchten? Je hebt altijd een luisterend oor binnen handbereik en alles is bespreekbaar!

Tot snel

Tot snel ?!

Zin gekregen om deel uit te maken van de Sint-Cordulainstituut community? Benieuwd om eens een kijkje te komen nemen of nog wat praktische vragen?