Onze school

Sint-Cordula-instituut in Schoten is een middelgrote en diverse school met een gemoedelijke sfeer.

Onze school heeft heel wat troeven. Naast een brede algemene vorming in de eerste graad, bieden wij een waaier aan studiemogelijkheden in de tweede en de derde graad, waarbij we inzetten op kwaliteit. Wil je voorbereid worden op de arbeidsmarkt of ben je eerder van plan om verder te studeren? Bij ons ben je sowieso aan het goede adres!

Daarnaast staan wij garant voor een open communicatie met onze leerlingen en hun ouders. Via Smartschool blijven zij op de hoogte van het dagelijks leven op onze school, de schoolse resultaten en eventuele remediëringen. Directie en leerkrachten zijn vlot bereikbaar via dit kanaal.

Tot slot heeft onze school heel wat expertise als het op begeleiding en ondersteuning aankomt. Wij bieden onze leerlingen een brede basiszorg (begeleiding op persoonlijk en studievlak), die – indien nodig – aangevuld wordt met begeleiding op maat.

Onthaal nieuwe leerlingen

De onthaalweek in september, een wekelijks klasuur met de titularis en een peter en/of meter uit de tweede of derde graad zorgen ervoor dat onze eerstejaars een vlotte overstap maken naar het secundair onderwijs. De andere nieuwe leerlingen maken via relationele vormingsdagen kennis met hun nieuwe klasgenoten en de werking van onze school.

Leerlingbegeleiding

Beste leerling, we hopen dat alles in orde is en dat je een min of meer zorgeloos parcours aflegt in onze school. Maar … als je toch met één of ander, groot of klein, probleem zit, weet dan dat wij er voor jou zijn. Voel je je niet goed in je vel? Is de sfeer thuis niet altijd zo aangenaam? Word je gepest? Heb je te maken met alcoholmisbruik? Krijg je je schoolwerk niet georganiseerd? Heb je het gevoel dat niemand je begrijpt?… Kortom, heb je een probleem? Praat er dan met iemand over!

Als je niemand vindt om je hart te luchten, kan je op onze school terecht bij:

Maak een afspraak via het secretariaat of stuur een bericht. Dit kan via 03 658 94 49 of leerlingbegeleiding@sintcordula.be. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met jou op.

Als je liever iemand zoekt buiten de school, kan je o.a. terecht bij Jongerentelefoon 102 of www.awel.be